21 November 2008

Asociatia Sf. Ana - pentru copii,adolescenti si tineri cu handicap mintal si asociat sever

Iar se aproprie Craciunul :), si pe cand noi ne gandim ce cumparaturi sa facem, cum sa aranjam casa, cum sa ne gatim, ce prieteni sa invitam... 


Anul acesta m-am asociat cu Dnul Castorel si his best friend, Oana.  Am fost la doua centre, iar acesta a fost cel
unde, fara sa ne vorbim, am stiut ca este "the one" pentru ajutor.





Locul este calduros, doamnele care au grija de ei au un suflet maaaaaare de tot, copiii sunt dulci, te iau totimpul in brate, iti zambesc. Majoritatea sunt institutionalizati, si nu cunosc oameni noi prea des.



Nevoile sunt mari. Am notat cateva din cele necesare, urmand sa completam lista zilele viitoare.

O sa facem o lista ca anul trecut (este un sistem care functioneaza foarte bine pentru ca va puteti implica voi insiva, nu numai sa contribuiti cu bani).

Cand am intrebat=o pe directoarea centrului ce si-ar dori pentru copiii, i s-au luminat ochii, s-a uitat in sus strangand din maini si cu toata bucuria a spus ca si-ar dori sa faca terapie prin muzica (un sistem de boxe in fiecare camera unde sa se auda aceeasi muzica - clasica, astfel potolind copiii si calmandu-i).

Copiii mai au nevoie de haine, ceva aparatura, scaune, jocuri speciale facute de dna psiholog, rechizite, pampersi, evident brad si ornamente. Asta imi amintesc pe moment. Marti o sa am lista completa.

Si sa va prezint pe cativa dintre ei:



El este Johnny. Trebuie sa fie preferatul meu, pentru ca il stiu de acum cativa ani, de la un alt centru de langa Arcul de Triumf, unde am dat pachetele cu dulciuri si jucarii. Mi l-am amintit instantaneu pentru ca mi-a ramas drag de-atunci. Nu mi-a venit sa cred ca il vad din nou. Si a crescut asa mult :P




Probabil cel mai grav caz mi s-a parut al acesti fatuce, care are mintea unui copil de 5 luni. Nu vorbeste, doar rade. 



Cei doi baieti sunt super tari, sociabili, finuti, coerenti.

In total sunt 35 de locuri la Centrul de zi, dintre care acum 31 sunt ocupate.
Lista se va face (sa vad daca pot) cu numele poza fiecaruia, dezabilitatea si ceea ce au nevoie, si separat nevoile centrului. Astfel, veti putea alege pe cine doriti sa ajutati, ca sa fie totul cat mai personal.

Sincer va spun, nu am mai fost la nici un centru unde sa simt ca este atata nevoie de ajutor cum am simtit aici. (si pentru asta ii multumesc Oanei pentru ca a gasit centrul)

ok.. mai vorbim


website: www.sf-ana.ro

1 comments :

  1. Cei doi baieti sunt super tari, sociabili, finuti, coerenti.

    coerenti. :)))

    ReplyDelete