13 May 2008

Up, Up and Awaaay!

Basically, in viata ai 2 directii, sus si jos. Dupa ce treci de copilarie, incepi sa te formezi, din acest punct trebuie in viata sa o iei numai in sus. no matter what.

Mai sunt si directiile laterale, stanga si dreapta. Uneori o iei mai aiurea, dar daca esti fie un copil educat, fie un om bine format o sa ajungi on the right track again.

(Sau daca e meant to be.)

Oamenii se schimba intr-una. Nu neaparat in sus.

Dar mai sunt si cei care nu se schimba deloc si astia sunt cei mai tristi. Ii vezi dupa ani de zile si constati ca nu sunt nici mai buni nici mai slabi.

Tata mi-a spus ca dupa intrunirea cu colegii de liceu nu se putea uita la felul in care ei s-au schimbat, bine rau sau stagnat. Chiar daca ala care era un dobitoc la matematica acu are ce stiu ce masina si ce job, tot dobitoc ramane. Iar cel foarte destept care acum are un job modest, pentru tata tot acel om misto a ramas. Chiar daca au trecut atatia ani.

Sunt oameni pe care ii astepti sa se schimbe in ceva ani, dar vezi ca au ajuns si mai rau. And you step back.

Si mai sunt cei care efectiv freak you out. Oameni pe care ii stii de prea multi ani, dar cu care nu te vezi des. Si ii stii bine educati si acum sunt.. o epava. Exista si alte directii in afara de un pic stanga si un pic dreapta. Iar unii oameni nu se mai pot ridica, si de acolo isi formeaza ei propriile carari (care nu-s ok. bad carari! bad )

Si te intrebi.. cum de nu au descoperit toti acesti oameni... cum se traieste viata frumos.. de ce nu au ajuns acolo? trebuia pana acum sa-si fi dat seama ..


-------------------x-----x-------------x-------------------------x------->



Reprezentat grafic (pf!) pe linia vietii unii oamenii iti raman rau in urma, si tu stii asta!

X-urile sunt diversi oameni in acelasi moment temporal (ee)
Linia este ascensiunea noastra ca oameni in viata (nu = lovele, puicute, masinute,$,  faima, job title in en, etc).

Dar e bine ca intr-o lume cu atatea progenituri o sa gasesti multi xulici pe langa tine si va veti putea ridica reciproc unii pe altii si o sa fii happy ca esti asa cum esti si de-acolo X-land cu prajiturele care nu ingrasa si curcani amabili, pietricele saritoare (in ajutor) si tot felu' !

si aurora boreala!

.

6 comments :

  1. Anonymous4:20 PM

    imi permit un comentariu de bosorog :) - si se gaseste si-n literatura (de specialitate) evident - ca de fapt ideea de ratare mai sus indusa in postul de mai sus de fapt nu exista. e-n capul nostru. ratarea nu exista. evident printr-o rezultanta magica => nu exista nici success.

    de fapt lucrurile sunt bine atata timp cat sunt. nici bine, nici rau, nici sus, nici jos. directiile astea sunt niste alegeri, niste modele. e mega-fenomenal de greu de inteles. aici e esenta, in "to be". evident rezultanta magica => "or not to be".

    obisnuiesc sa spun adolescentilor albinutz-curiosi ca nu exista "cel mai bun/cea mai buna" la pat, si sa lase deoparte imaginile deformate glossy din reviste. exista compatibilitati, nu grade de comparatie absolute si nici relative. eh, aplica asta la "viata". poate rezulta (magic) ceva interesant.

    ReplyDelete
  2. si eu cred in compatibilitate, dar si in teoria mea cu linia si x-uletele :P
    chis

    ReplyDelete
  3. dar a fost un comentariu f bun si drag si mi=a placut tare

    ReplyDelete
  4. mi-a placut partea cu pietricele saritoare....prietenul meu zice ca odata cu varsta, cu cat cresti mai mult, cu atat se accentueaza anumite trasaturi de comportament...asta era aplicat pe cineva de ex. deosebit de iresponsabil deja din adolescenta => si mai iresponsabil la maturitate. Nu cred ca se aplica la toti, dar la unii da. Partea buna e ca se intampla asa si cu trasaturile bune :)

    ReplyDelete
  5. asta pentru ca oamenii nu se schimba, ei devin din ce in ce mai mult aceiasi, probabil ca urmare a cautarii inconstiente si neincetate de sine. oricum e absurd sa vezi viata in alb si negru, pentru ca tot ce ne inconjoara e complex, tocmai de aceea e greu/gresit sa cataloghezi ;)

    ReplyDelete
  6. daca te preocupa problema destinului uman, linia vietii, decizional vorbind, iti recomand cartea "Ce spui dupa Buna Ziua" de Eric Berne.
    O sa te satisfaca teoria, iti spun sigur :)

    ReplyDelete