07 May 2009

Drama queens (and kings)


Darul oamenilor de a complica orice merge mana in mana cu darul lor de a dramatiza.

Ne-am obisnuit cu prostul obicei de a cauta uneori coduri si semnificatii in niste vorbe simple si clare. Daca ti se spune un anumit lucru, parca prea e usor. Trebuie.. trebuie sa fie ceva in spatele acelor cuvinte.

Vinovatul? Femeia. Cand barbatul spune ceva foarte clar, ea se framanta, se intreaba oare ce inseamna de fapt ce a zis barbatul? Ce ar trebui ea sa inteleaga din asta? Ce vrea el sa spuna? (fara sa realizeze ca barbatii nu se complica, si de obicei vorbesc destul de concis si nu o iau pe aratura cu explicatii si drame)

Barbatul cunoscand talentele de codificare ale femeii, cand aceasta ii spune lui ceva, el se panicheaza. Incepe si el sa se intrebe: oare ce vrea sa spuna cu asta? 

Si atunci cand exista o femeie care ii spune barbatului frumos si clar: dude, asculta ce iti spun! asta vreau! de asta am nevoie, si atat! el nu poate percepe cuvintele exacte.  

Daca ambele parti in aceeasi masura ar incerca sa vorbeasca cu tact, dar sincer, nu ar mai exista atatea rastalmaciri de cuvinte, misleadings, situatii jenante.

02 May 2009

Feriti-va de pelicani!


Sunt unele cuvinte pe care nu le auzi o lunga perioada de timp. Eu cred ca atunci cand, intr-o perioada foarte scurta de timp, acelasi cuvand iti apare in diverse situatii, trebuie sa fie un semn!

Acum cateva zile am primit un filmulet foarte disturbing cu un pelican care a mancat un pidjin, si l-a tinut cateva minute in gura in timp ce pasarea nefericita falfaia crizata, falfaia si in timp ce era in gatul pelicanului- mutant, in timp ce pelicanul  tot incerca sa-l inghita de viu.

Bestia arata de parca dansa, iar oamenii, turma de tampiti ca de obicei, filmeaza si vizioneaza ca la cinema in loc sa se duca cineva sa deschida animalului clantza sa lase pidjinu sa zboare fericit, rahatindu-se pe toti care au stat sa se uite ca prostii. 

Astazi gasesc pe Scribd un document unde zice asa: "In lipsa totala de hrana, pelicanul isi infige ciocul in propria-i carne pentru a-si hrani puii." ... Dude, that's really fucked up. crazy motherfuckers pelicani. 

Ce am invatat din asta, copii? Pelicanii sunt nebuni.Uitati-va numai la prima poza, ce moaca de criminal in serie are. Ce privire furioasa si intunecata!

Daca o sa ma duc in Delta, si ma ataca un pelican, o sa tin la mine un pidjin de cauciuc. Il arunc repede pe jos mai acolo sha, si o iau la fuga.