04 May 2008

Human Stupidity (vor urma multe capitole)




De fiecare daca cand am chef sa scriu, dar nu stiu despre ce, ma gandesc la oameni, si instant ma iau dracii si ma apuc de scris.


Pentru ca au fost inzestrati cu o inteligenta sclipitoare, iar mintea uneori se intinde pe meleaguri neindicate, oamenii niciodata, dar niciodata (ca sa nu se inteleaga ca omul s-a nascut perfect si s-a indobitocit in timp) nu au fost in stare sa judece de capul lor.

Am vazut acum ceva timp un catel super haios, mediu asa, cu picioare scurte, si pedala pac pac pac repede sa mearga. Fat and chubby, cu siguranta cainele nu s-a gandit niciodata: doamne! ce picioare scurte am! oh my!

Oamenii sunt tacaniti. Aia care ar trebui sa fie complexati nu fac nimic about it, iar cei.. nu perfecti, dar umani, placuti, care se incadreaza in limitele greutatii sau a proportiilor acceptate au intotdeauna un complex imaginar pe care si-l hranesc constant.

Ma rog,

Am gasit pentru un proiect:

"In epoca medievala femeile isi rădeau partea din fată a capului, pentru a avea fruntea mai inalta.
În secolul al XVI-lea toate femeile erau înnebunite de look-ul Reginei Elisabeta I a Marii Britanii, care avea părul roscat, faţa foarte palida, obrajii roz şi dintii extrem de cariati.
Mai tarziu, prin secolul al XVIII-lea, femeile consumau mult otet, distrugandu-si astfel sanatatea.
Altele purtau corsete din frageda copilarie, aceste accesorii schimbandu-le forma organelor interne si deformandu-le coastele.
Pentru a avea ochii negri si privirea “umeda”, femeile isi picurau atropina (o substanta toxica extrasa din matraguna) in ochi, aceasta mărindu-le pupila."

.. si, desi poate nu ne dam seama, si astazi continuam cu tot felul de porcarii, de care vor rade oamenii peste 100-200 de ani.


Putem obseva ca numai femeile par a face cele mai stupide si mai cretine chestii pentru a fi in pas cu celelalte.

Eu ma consider destul de desteapta incat in oricare perioada as fi trait nu as fi facut doamne fer asa ceva! Asa cum nici astazi nu fac tot felul de prostii care tin de canoanele acestor ani. In anii '50 nu mi-as fi epilat sprancenele, nu mi-as turna solutii toxice prin ochi, deja imi sunt de-ajuns toate porcariile din creme si machiaj. Nu ma catzar pe ce stiu ce chinuri de tocuri sa-mi distrug picioarele, chiar daca am 1. 63 etc etc etc.

Mai stiti voi tampenii pe care le faceau oamenii (trecut..prezent) in numele idealului de frumusete?

Concluzie:de-aia umblu eu mai mult cu baieti si nu cu fete!

9 comments :

  1. asa se va vorbi de cele care acum se epileaza inghinal cu ceara "doamne fereste, nu as face asa ceva pentru nimic in lume! iti poti inchipui cat de dureros este?!"

    ReplyDelete
  2. ma io sint sigura ca si baietii mai au probleme de look, doar ca nu atit de dese, femeile fiind cele interesate mai mult de "frumusete". dar priveste moda emo: intelegi un baiat care sa stea 30 min+ pentru a-si aranja parul? pentru ca daca da, atunci vei intelege si de ce femeile isi radeau sprincele sau poarta tocuri de 11 cm: pentru ca asa isi doresc. sau de ce se maninca chipsuri, se fumeaza tigari si o groaza de alte chestii care nici macar nu tin neaparat de look. "c-asa vreau", that's why :).

    in rest, sa le coaca la toti, fiecare sa faca ce-si doreste DAR sa fie fericit cu asta.

    ReplyDelete
  3. lola: exact! un exemplu foarte bun si barbar! mama ce misto o sa se faca! uha!

    didi, uitandu-ma prin toata istoria numai fomeile s-au masacrat si s-au pocit in numele frumusetii :P stiu ca si barbatii au probleme si complexe, dar sunt atat de superficiale...

    de asemenea stiu ca asta este ceva ce isi doresc, dar nu cred ca ele constientizeaza de fapt DE CE fac asta.. si ca ar putea sa nu o faca.. s-ar risca, dar ar fi mai tru asa (daca tot vb de emo :P)

    si acu toate stam ceva mai mult sa fim pretty, pe mine ma doare prostia de a face totul ca un chior, pe pipaite, fara sa gandesti bine inainte. si sa iti pui mai ales sanatatea in fata!

    de mentionat: vb numai de cazurile EXTREME care au pus in pericol in primul rand sanatatea.

    ReplyDelete
  4. Anonymous6:37 PM

    "Frumusetea - O istorie a eternului feminin" de Dominique Paquet, Editura Univers
    o carte de referinta

    ReplyDelete
  5. Hmm, in Japonia se considera frumos sa ai picioare mici asa ca purtau pantofii aia cu masura 34 toata viata indiferent de cat ar fi trebuit sa poarte defapt. Si li se chirceau degetele, si altele mai ingrozitoare....brrr!

    La chestii dinastea te refereai, nu? Si subscriu!

    ReplyDelete
  6. asa e. erau pantofiori de lemn pe care nu ii schimbau cu o marime normala cand era vremea. de asemenea purtau un ghiozdanel f greu in spate cu pietre ca sa stea f drepte :D

    ReplyDelete
  7. Anonymous2:43 PM

    de fapt toti pantofii sunt evil http://nymag.com/health/features/46213/index.html
    :)

    ReplyDelete
  8. @didi -> fiecare sa faca ce-si doreste DAR sa nu deranjeze pe altii
    @yoli -> parca barbatii nu erau patetici cand aveau peruci cu soareci si insecte, si cu fata pudrata cu faina :)

    ReplyDelete