08 February 2008

Sa mancam romaneste!


Ce natie ciudata suntem.

Romanul crede ca anumite chestii total tampite il fac sa para si sa se simta ca o duce bine. A trecut atata amar de vreme de la '89, se schimba generatiile si totusi nu si mentalitatile.

Ieri m-am certat cu o vanzatoare in piata. am luat un castravete si rosii si stateam cu punga mea de fash cu buline evident desfacuta sa mi le puna. ea insista sa imi puna intr-o punga de plastic. Eu ca va rog, puneti aici, ea ca nu! pana am insistat sa mi le puna si atunci s-a uitat la mine cu privirea aia: "e psihopata" si mi-a pus rosiile unde am vrut.

1st!  Tanti! Clientu' stapanu'!

2nd! cand eram mica, prin generala,  au venit de la tara rude cu mere si eu am fost cu ei in piata si eu am vandut cel mai repede toate merele (si erau foarte multe kg) pentru ca am fost draguta si zambeam si mai eram si cute!

3rd! pungi?! prin asta se crede romanul tare - ca are mii de pungi?!
In occident a inceput taxarea lor si aceasta decizie se ia in din ce in ce mai multe tari, dar romanul are pungi!


V-am mai zis acum vreun an ca ar fi bine sa incercati si cremele noastre romanesti (aici). veti fi surprinsi cat de bune si naturale sunt si contribuiti la economia tarii noastre si nu a altor tari.

Acum, ma gandesc, de ce nu facem acelasi lucru si cu mancarea?

In privinta fructelor, cel putin, ai mei de mica m-au invatat sa iau mere de la tarani si nu mere de-alea supradimensionate foarte shiny si pline de hormoni. daca ai mere naturale, cumpara de-alea! Ajuta taranul! Si corpul tau!

Dar nici eu nu realizez intotdeauna cate chestii cumpar instinctiv, de unele sunt constienta ca sunt mai bune, de exemplu lactatele: nu cumpar 
Hohland, Danone, ci de la firme romanesti. Si nu se compara, au gust!


Mancarea romaneasca inca mai are gust!

Sper sa-mi schimb obiceiurile si sa fiu mai atenta la ce iau.

9 comments :

  1. Anonymous5:57 PM

    misto post si corect. se uita lumea ca naiba la tine daca arunci o guma de mestecat la cosul de gunoi, s.a.m.d.

    ReplyDelete
  2. a! bine cristi ca mi=ai amintit ca mai aveam ceva de zis. :P

    ReplyDelete
  3. eu cand le zic ca nu vreau punga, primesc invariabil ochi dati peste cap priviri ucigatoare si produse trantite in nas...in romania e vinzatorii se poarta cu tine de parca ar face munca in folosul comunitatii, iar tie iti fac o favoare eterna ca te servesc..

    ReplyDelete
  4. da, asa e clasic. asta e. trebuie sa lupti cu prostia nu sa o incurajezi :)

    ReplyDelete
  5. Dar am inteles ca se va da o lege din 2009 pt ca pungile sa fie pe bani. Si atunci poate o sa gie lume mai atenta cu pungile, nu o sa le mai atunce, ca deh, daca nu e atent la altceva, romanul e atent la bani. Plus ca o plasa dinaia de panza gen "I am not a plastic bag" e de 100 de ori mai sic decat pungile alea semitransparente! :)

    ReplyDelete
  6. clar . da. din 2009. e adev. yey.. dar in ziare s-=a scris.. ca in romania: "ne vor lua pungile de plastic", "acum vom plati si pt pungi" si prostii de-astea.

    ee

    ReplyDelete
  7. Anonymous10:35 PM

    Hello yoli! Acum am "descoperit" blogul tau si l-am frunzarit un pic.
    Am fost foarte bucuroasa sa aflu ca nu sunt singura "nebuna" care umbla cu o plasuca din panza in geanta si o scoate la piata si tipa la vanzatori ca nu vrea punga. Sunt convinsa ca incet, incet ne vom impune. de fapt cam trebuie!! :))
    sunt oribile pungulitele astea, ma amuza teribil la carrefour cum fiecare om pleaca cu un cos plin de pungulite, cateodata 2 pungulite intr-una si isi mai iau si cateva goale, asa de rezerva. Am inceput sa cumpar de la billa si kaufland, pt ca acolo nu imi baga pungi pe gat.
    E tare jalnic cand mergi pe langa bucuresti - vezi campuri impanzite de pungi si sticle de plastic ... (eu am o astfel de "priveliste" de la geam)
    Tot legat de gunoi, am facut de cate ori observatie persoanelor pe care le-am vazut aruncand gunoi pe jos. Gen "doamna, doamna, v-a cazut o sticla goala" - am luat ceva injuraturi, dar nu ma las! :)

    scuze ca m-am lungit dar nu ma pot abtine.

    ReplyDelete
  8. f tare faza cu "v-a cazut o sticla"... nu m=as fi gandit ever sa zic asa ceva :P

    dar ma stramb

    involuntar

    si foarte urat

    cu scarba

    de obicei persoana respectiva imi vede mutritza acra

    fac si eu ce pot :P

    ReplyDelete
  9. Anonymous11:45 PM

    de acord aici, vanzatorii nu isi inteleg statutul pe deplin
    ce nu inteleg e de ce crezi tu ca e civilizat si occidental sa nu existe pungi

    ReplyDelete