08 February 2008

Ciorogarla Pui Prajit


trebuia sa mai zic ceva. m=am tot abtinut de luni intregi dar este un al 3lea lucru care face romanul ceea ce este: superficial.
si aici ma refer la consumatorii, de ex., de fast food.

nu sunt deloc fana a fast food-urilor dar prietenului meu ii plac asa ca mananc f rar iar in ultimul timp mai fur doar un cartof doi de la el.

dar ce ma deranjeaza este faptul ca fast-foodurile arunca o groaza de mancare si de oase in loc sa puna un loc special pentru oase si niste locuri unde sa pui mancarea ramasa.

dar nu ne asteptam la asta de la ei.

atunci hai sa facem noi ceva!

eu de fiecare daca o iau la mine, daca nu pt mine pt prietenul meu.

reactia normala (pe care o are si el de altfel) este rusinea.

"eee.. lasa acolo ca nu suntem asa amarati sa luam cu noi" -gandesc oamenii de obicei.

i pay it i take it!

si cine te vede? gasca de pipitze de 15 ani din mall? te faci de ras? vaii.. si=a luat sosul dulce acrisor!! :)

alta data pastrez oasele si le dau la vreun patzel iar daca nu voi manca ce a ramas dau unui cersetor sau unei batranici. multumirea lor valoreaza mai mult decat cum arati in fata unor necunoscuti (ca-ti iei propria mancare platita.. )

daca v-a ramas multa mancare puteti sa cereti unui vanzator o punga de hartie si luati ce aveti cu voi linistiti.. just like that.

e totusi ceva.. decat sa stiu ca arunc.

si pentru pofta buna: "Another gross fact: In a McDonald’s in Colorado Springs, cockroaches got into the milkshake machine and mice urinated on raw burgers."
de aici

mmmm :p


7 comments :

  1. dar umilitor e cand batrana careia ii dai mancarea iti spune:"n am nevoie de resturile tale, ce manaci cei mai bun si apoi imi arunci mie?" mie mi s-a intamplat si de atunci sunt putin mai reticenta in privinta cersetorilor, oricum sunt, dar asa. Alta data am vazut un om care i-a dat nu stiu ce corn unei alte batrane si ea i-a zis: da mie nu-mi place d-asta cu ciocolata", alta data unor "muritori de foame" le-a sunat mobilul si multe multe altele. Un cersetor adevarat, care chiar are nevoie, care nu te va refuza, si care ceea ce primeste va folosi este ala pe care nu-l vezi in acels loc de 2 ori...

    ReplyDelete
  2. probabil. nu ai de unde stii. dar este un gest. poate 50 % se vor bucura.. la babute e mai complicat ca ele nu pot manca chestii prea solide.. poate treaba cu ciocolata era de fapt ca NU poate manca cu ciocolata la dintii ei.. stiu eu.. dunno

    ReplyDelete
  3. Eu iau de multe ori ceea ce nu manac la pachet...mai ales daca e vorba de un sfert de pizza sau asa! Fie il duc acasa la cutzu fie il dau pe strada la "comunitari". La cersetori nu am dat niciodata, cum zice si Andreea, am asa o jena. Dar odata eram in Brasov cu o prietena si ne-a mai ramas mancare de genul jumate de sticla de lapte, niste paine si parizer si nu vroiam sa le luam acasa, cu trenul, etc. Asa ca le-am lasat langa un cos de gunoi, intr-o punga. Poate ca cineva le-a gasit. Ma gandesc ca daca le lasi asa acolo e mai mare sansa sa dea peste ele un adevarat "muritor de foame". Si cred ca, trist, ar trebui sa scot ghilimelele...

    ReplyDelete
  4. da, exact, asa am lasa si eu un suc sau milkshake. deasupra cosului.

    ee, metode sunt.. numai sa vrei

    ReplyDelete
  5. apropos de muritori de foame, cel mai .. destept si poate sincer e cel de la unirii metrou pasaj, care are pancarda cu "mi-e foame". atat..
    cum sa nu ti se rupa inima! :(

    si acum 2 ani cand faceam practica la o agentie si treceam in fiecare zi pe-acolo imi faceam mie un pachetel si lui unul. :)

    si daca e acolo si am vreun ban si timp ii mai iau cate ceva de la patiserie or smth

    ReplyDelete
  6. Anonymous4:43 PM

    Si aici sunt de acord cu tine, Yoli. E foarte pare pacat sa aruncam mancare, mai ales cand sunt atatia muritori de foame.
    Batranii in Ro au pensii de muritori de foame!! E trist, dar asta e adevarul. Bunica mea are pensie de 2 milioane, cum credeti ca se poate descurca cu ei cand numai 1 milion o casta medicamentele... Ma rog, pt ea nu e nici o problema ca are cine sa o ajute, dar sunt si batrani singuri si multi chiar ajung muritori de foame.
    Sambata am fost la un botez unde s-au servit platouri gigantice pline de "porcisme" de toate felurile. Va dati seama ca aproape 80% din carnea aceea a ramas. Am luat frumos 2 pungi si am adunat carnea de la vre-o 5 platouri. Am dat la o batranica si restul dau la comunitarii mei, au mancarea asigurata pe vre-o saptamana.

    ReplyDelete
  7. super dragut din partea ta. :)

    ReplyDelete