05 November 2007

Sexul slab si toporul




De ce femeile nu mai sunt ca in trecut: plapande, fragile, delicate, sensibile?

Pentru ca au suferit treptat o transformare teribila intr-un moment critic din viata lor, ca niste creaturi devenite muntanti care trebuie sa se adapteze la mediu (mediu = masculi).

Acestia nu mai trateaza femeia cu respectul si delicatetea cu care o faceau odinioara, astfel incat femeile se de-sensibilizeaza si se masculinizeaza pentru a putea comunica la acelasi nivel.

Astazi femeia trebuie sa para incantata cand un prieten ii zice, in gluma, "esti o muista", trebuie sa fie puternica atunci cand barbatul se 
imbata, trebuie sa respire adanc si sa pretinda ca a trecut peste atunci cand este inselata, trebuie sa ascunda cand o doare.

Trebuie sa invete sa isi schimbe referentialul, sa coboare de pe piedestalul ei, sa invete 
"sa nu se complice", sa nu ii pese, sa tina un ton neutru si o privire sictirita. Sa isi compromita spiritul si nevoile sufletesti pentru a nu fi calcata in picioare.

Feminitatea, afisarea starii reale, sinceritatea etc. au devenit niste  dezavantaje care trebuie ascunse.


7 comments :

  1. Anonymous11:06 AM

    intereseaza te mai intai despre miscarea feminista.care ar fi avut in principiu un scop bun, dar totul nu a fost decat de fatada,cel urmarit a fost slabirea ideii de familie, ca si cu globalizarea asta, slabirea ideii de granita si neam.toate utopiile uite unde aduc.daca nu eram considerate in continuare finute si slabe,eram trimise in locul barbatilor pe front, sa stea ei acasa sa creasca copii.
    stii e un fapt adevarat, o femeie nu se poate descurca in armata, tine o o luna in glod, ploaie, inghet.o castrezi for life.in fine,argumentele sunt multe dar inutile.
    si de aia , multumita mintii luminate care a cacat feminismul, ura dintre sexe e mai ascutita acum.

    ReplyDelete
  2. Cred ca treaba asta cu "sa pari dur, sa nu-ti pese, nu te implica" e la mare moda printre ambele sexe. La fete e doar "schimbarea" mai evidenta.
    Despre feminism, fiecare cu preferintele sale. E prea tarziu si nu ma bag. Dar eu cred ca e ok sa te comporti oricum atata timp cat vine de la tine, din natura ta. Mi se pare aiurea sa afisezi un aer "dur" si sa te ofensezi ca ti se deschide usa doar pentru a supravietui sau a te adapta intr-o societate. Iar zic cuvinte mari pr ora asta :)

    ReplyDelete
  3. irys, nici mie nu mi se pare normal, tocmai asta ma frustreaza. nu zic ca eu sunt o floricica, iar daca fac compromisuri le fac inconstient din iubire. nu e asta o scuza oricum.

    si nu ma refer la fetele care sunt din nature mai infipte, ca si eu sunt in limite.

    ma refer la felul in care ne schimba masculii si cum ne schimbam noi din cauza lor. atat.. e simplu.. nimic mai mai mult sau mai putin..

    eu am zis ce aveam pe suflet, eu am pus intrebarea si eu am dat raspunsul. nu am nevoie de alte raspunsuri (asta nu era pt tine irys :) )

    ReplyDelete
  4. Anonymous12:46 PM

    nicicand nu ne a fost bine.poate in vremuri indepartate nu ne puneam atatea intrebari si stateam fericite in ignoranta acasa la tuci si prunci.e pacat ca e nevoie de atata falsitate si tacere.e pacat ca nu poti avea incredere totala in omul langa care dormi.nah,luove mai are si colti .

    ReplyDelete
  5. Anonymous10:28 PM

    am oroare de impresiile sexiste :). cred ca mai corect era spus ca te (ne) schimbi (am) pentru cel de linga tine (noi :P), la o adica si daca persoana respectiva era tot femeie, oricum se faceau sacrificii. deci e mai mult o chestiune de trait in consens cu cineva, nu de sexul sau.

    ReplyDelete
  6. se faceau sacrificii, dar nu ca cele pe care le faci pt mascul. o fata stie ce vrea.. alta fata :)

    ReplyDelete
  7. ma simt masculinizata,arat asa ,ma port asa si e tragic.

    ReplyDelete