16 November 2006

Critic de Reclame


daca e ceva la care pot sa zic ca ma pricep 100 %, acel ceva ar fi.. sa critic ! :)
pot critica orice, gasesc io ceva rotten :P

so.. daca tot fac facultatea asta, mi-as putea gasi si io un job care sa aiba ceva legatura cu advertisingul. este o functie pe care IO o inventez! se numeste Critic de reclame. ( am pus copyright pe ea! )

si ce face criticul de reclame? pai, mainly sta acasa si nu face nimic :)

sa lucreze pentru agentie, nu se poate.. scopul agentiei e sa isi vanda reclama clientului. evident ca nu-i in avantajul agentiei sa fie politically correct cu clientul, care de multe ori e prost.. dovada! 90 % din reclame sunt proaste..

si cum nu poate avea un full time pentru o singura firma, Criticul de reclame sta acasa, si asteapta sa fie contactat... au loc pitch-uri bla bla. clientul.. vine la mine.. si zice.. Yoli, inlight me! critica-mi aceste reclame !

io critic, iau si bani. clinetul nu-si ia teapa. agentia nu se face de ras...

ta taa!


soo... beware !




4 comments :

  1. Anonymous8:05 PM

    ce faci tu s-ar putea numi planing (groso modo), sau consiliere, cat despre reclame... sunt bune ca vand, nu sunt artistice pentru ca nu sunt filme. :) juma din Romania intelege... greu... si de aia sunt simple... pana una alta uita-te la produse

    ReplyDelete
  2. da, ar fi mai mult consiliere, dar!! ar avea izul asta critic a la Yoli. axarea numai pe critica! ..
    reclamele pot fi artistice, dar mai rar in romania.. nu trebuie sa fie film .. poate fi luat ca un ff scurt metraj, daca vrei :)
    ca romanul intelege greu.. si asta e adevarat :)) haha. dar! eu ca agentie pot avea reclame simple pentru mintea de gaina a poporului, dar care mie sa imi aduca mandrie ca agentie.
    stiu cum e cand te implici in crearea reclamei, si uiti sa mai fii 100 % obiectiv. si atunci ies reclame gen aia la Mucosolvan, unde tatal explica pleodului cum actioneaza produsul in termini pe care un copil nu i-ar pricepe. ca vor sa faca legatura intre pleod si produsul care e si in varianta pt copii.. inteleg.. dar nu se imbina bine.. trebuie cineva din afara sa le spuna cum se vede si ce e wrong! si aici intervine.... Criticul de reclame !! yey! :)

    ReplyDelete
  3. darc e te faci mon cher cu atat concurenta pentru acest post? In Romania everybody is a critic...easiest job in the book!

    ReplyDelete
  4. acu se revolta toti copywriterii :)) ..
    pai eu as fi prima care sa inventeze jobu, evident ca eu as fi ceva guru :)
    apoi, or fi toti critici, dar nu multi au si dreptate...
    .. ma chérie

    ReplyDelete