20 October 2006

revin Casa Ioana

se pare ca nimeni nu a raspuns acestui post acum o luna. incerc din nou, pentru ca deja s-a lasat binisor frigul si trebuie sa ne mobilizam.




pentru cei care nu stiu despre ce e vorba: pe scurt, nu fiti zgarciti, si dati hainele vechi, sau pe care nu le mai purtati, incaltaminte sau alte lucruri utile de care nu mai aveti nevoie. anul trecut am strans si bani, in jur de 4 milioane, si am reusit sa facem, eu si partenerul meu care vrea sa ramana anonim , o masa adevarata de Craciun. see pic above.


ori nu va place blogul meu si nu-l cititi, ori nu prea va pasa. as prefera sa fie prima varianta. acesti oamenii au sansa cel putin sa aiba iarna un loc in care sa stea. asta nu inseamna ca au ce manca sau haine groase de iarna. am fost placut surprinsa sa vad anul trecut ca oamenii purtau caciuli fulare manusi pe care eu le dadusem acum 2 ani.



nu este nevoie sa dati hainele/ banii/ other realted things prin mine. puteti merge direct la asociatie.


http://www.casaioana.org/



pentru detalii in ceea ce priveste Casa Ioana, mai jos aveti un articol pe care l-am scris anul trecut. so, lasati-mi un mesaj daca sunteti interesati!



ONG-ul Casa Ioana se ocupa cu furnizarea de adapost si sprijin pentru oamenii fara locuinta sau pentru cei care prezinta riscul de a ramane fara locuinta, avand ca punct central reintegrarea sociala. Casa Ioana este singurul azil de noapte din Bucuresti, ceea ce inseamna ca orice persoana fara adapost cu varsta de peste 18 ani, sau minori insotiti de parinti, care sa nu sufere de boli transmisibile sau psihice pot locui in Casa Ioana timp de maxim 3 luni. Asociatia pune la dispozitie 65 de locuri. Multi dintre oamenii strazii au avut candva o familie, o casa, un loc de munca, fara a-si imagina ca se vor confrunta cu astfel de probleme. Traiul pe strada devine un nou mod de viata. incearca sa supravietuiasca anotimpului rece, sa se obisnuiasca cu lipsa de hrana si imbracaminte si mai ales cu indiferenta, dispretul si respingerea acestora de catre oameni, devenind lipsiti de perspective. Cei care au noroc ajung la Casa Ioana, care insa nu le poate asigura si hrana zilnica si imbracaminte.


7 comments :

  1. Anonymous2:37 PM

    da-mi si mie adresa ta de mail te rog. o sa adun niste lucruri saptamana asta.

    ReplyDelete
  2. frumos ce incerci sa faci. s-a facut o actiune de genul asta in Ferentari acum doua saptamani [detalii aici].
    e bine de stiut incotro mai trebuie indreptata atentia data viitoare. ti-am notat adresa de mail, o sa te contactez daca vrei sa participi.

    ReplyDelete
  3. eu m-as implica in multe.. si in capul meu as organiza o groaza. dar nu ma pricep deloc la organizare. eu sunt cu ideile :). plantat copaci reamenajat parcuri am mai facut deci sure..
    initiativa a fost ok, dar... nu au facut diferentierea. sunt oameni saraci sunt oameni foarte saraci, sunt muritori de foame.. bine, riscuri sunt peste tot. si noi am fost anul trecut fraieriti la Casa Ioana de un tip care a zis ca are nevoie urgenta de un milion pentru nu stiu ce, si am dat cu toata inima si tipul a disparut si a furat si bicicleta unui pusti care lucra cu acea bicicleta as curier.. so..
    ar trebui sa se gaseasca o modalitate mai eficienta pentru impartirea hainelor si a mancarii. pentru ca sunt oameni saraci cinstiti, dar putini, si sunt multi care, mai mult sau mai putin legal o duc ok pentru ca fac rost cumva de ce au nevoie... si pe mine sincer nu m-a dus capul sa gasesc o solutie pana acum..

    ReplyDelete
  4. e-adevarat ce zici. experienta se obtine prin organizarea mai multor chestii. nu e prima de genul asta, e cam a treia, primele doua au fost chiar in strada, doar cu oameni fara adapost.

    ReplyDelete
  5. uite daca tot vorbim de asta. o idee acum cativa ani era sa iau ceva oameni, care se ofera, sa curatam bucurestiul, sa vopsim gardurile, sa luam buruienile. :)dar oamenii nu isi vopsesc nici macar gardul casei lor. cei saraci cred ca saracia le permite sa aiba o casa mizerabilia. gardul Gradinii Botanice are o gaura mare prin care poate intra orice dubios (am intrat eu cu sor=mea si inca 2 tipe acu vreo 6 ani intr-o noapte :D) si arata deplorabil. problema e ca sunt vise si rezultatul: frustrare.
    sau sunt eu cicken si sloth ...

    ReplyDelete
  6. babysteps, babysteps! : ) sunt multe de facut si trebuie facut diferenta dintre cazurile in care mai eficienta e o petitie sau o campanie de informare si cele in care poti actiona direct.
    nu esti... cum crezi ca esti, problema e ca de unul singur e foarte greu sa faci ceva.

    ReplyDelete
  7. esti scumpa. mersi. nu ma subestimez sau ceva, stai linistita. doar sunt perfecta! :) dar stiu ca sunt prea superficiala sa duc singura la capat ceva proiect serios :). fac si io ce pot :)

    ReplyDelete